maanantai 14. kesäkuuta 2010

Tuplasydämet



Näitä pikkuleipiä olen tehnyt usein, vaikka ne vaativatkin jonkin verran hommia. Pikkuleivät taitavat toisaalta aina olla melko työläitä tehdä, mutta onko silti parempaa kuin uunituore, suussa sulava pikkuleipä? Kyllä itsetehdyt aina kaupan voittaa :)

Tästä ohjeesta tulee noin 30-40 pikkuleipää. Reseptin alkuperää en valitettavasti muista.

Tuplasydämet:

200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

noin 200 g marmeladia (esim. vadelma)

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet, ja siiviloi ne massan joukkoon. Älä enää vatkaa, vaan sekoita vain kuivat aineet joukkoon. Kaulitse taikina jauhojen avulla noin 3 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla pikkuleipiä pellille. Itse olen tehnyt nämä kaksiosaisella sydänmuotilla (kuva täällä). Paista + 200 asteessa noin 8-10 min.

Kun pikkuleivät ovat jäähtyneet, levitä pohjalle marmeladia. Sihtaa kansiosille tomsokeria ja paina puoliskot vastakkain. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti