keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Mehevä raparperipiirakka




Nyt kun raperperia puskee joka puskasta, niin täytyyhän sitä jotenkin hyväksi käyttää. Leivoin äidin reseptiaarteista piirakkaa, jonka voi tehdä myös marjoista, omenista tms.

Ohje on hauskasti lasillisilla mitattu. Itse käytin lasia, joka oli noin 2 dl. Tein ohjeen puolikkaana, koska kokonaisesta ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa. Puolikas mahtui hyvin 24 cm irtovuokaan.

pohja:

4 lasia vehnäjauhoa
2 lasia sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
225 grammaa sulaa margariinia/voita

Sekoita nämä keskenään ja ota tästä 1/3 erilleen. Lisää loppuun 2/3 osaan 2 munaa ja 1 lasi piimää ja levitä massa pellille.

täyte:

2 prk maitorahkaa (noin 500 g)
2 munaa
1 lasi sokeria
2 tl vaniljasokeria

raparperia oman maun mukaan

Kaada täyte pohjan päälle ja levitä pilkotut raparperit päälle. Itse tykkään, että raparperi maistuu hyvin, joten laitoin sitä ihan reilusti. Ehkä noin 4 dl tuohon puolikkaaseen annokseen. Viimeiseksi murustele 1/3 pohjaseoksesta piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 min.




Joku ahne käynyt siitä jo viipaleen syömässä ;) Joku kaveri joskus kysyi, kun tein tätä samaista piirakkaa, että "Mitäs pizzaa tää on?" Ulkonäkö ei siis ehkä ole kaikista selkein, mutta maku korvaa pienet kauneusvirheet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti