maanantai 28. kesäkuuta 2010

Suklaa-kirsikkakakku


Juhannukseksi tein suklaisen hyydykekakun keskikesää juhlistamaan. Ohjeen mukailin HS:n sivuilta löytyneen kirsikka-suklaakakun mukaan.

Suklaa-kirsikkakakku (24 cm irtopohjavuokaan)

Pohjalle tumma kakkupohjalevy

Kirsikkakompotti:

600 g kirsikoita (1 l)
1/2 sitruunan mehu
1 1/2 dl hillosokeria
1/2 vaniljatanko (käytin vaniljasokeria noin 1 rkl)
1–2 rkl brandya

Huuhtele ja valuta kirsikat, poista kivet. Puolita osa kirsikoista. Laita kattilaan kirsikat ja sitruunamehu, kuumenna. Anna kiehua noin viiden minuutin ajan, lisää sitten hillosokeri sekoittaen, laita kattilaan myös vaniljatangon puolikas. Keitä kymmenisen minuuttia. Mausta kompotti brandyllä. Poista vaniljatanko ja jäähdytä. Levitä kompotti kakkupohjan päälle.

Suklaatäyte:

4 dl kermavaahtoa pehmeäksi vatkattuna
200 g tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
2 levyä Pandan tummaa suklaata (260 g)
noin 1 dl sokeria
3 liivatelehteä

Vatkaa kermavaahto pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja maitorahka, ja sekoita tasaiseksi. Sulata suklaa ja sekoita se varovaisesti joukkoon. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä, ja sekoita suklaamassaan. Kaada suklaatäyte kirsikkakompotin päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.



En kerennyt napata kuvaa kakusta kuin vasta viimeisestä pienestä palasta, mikä jäi jäljelle. Toivottavasti muillakin sujui juhannus mukavasti. Itse meinasin tukehtua hyttysiin, mutta onneksi seura ja ruoka olivat parasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti