keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Muffinit monella tavalla



Tänään oli kunnon leivontapäivä, kun tein muffinseja ja raparperipiirakkaa. Muffinsseja (vai onko se nyt sitten muffini?) tein kahta sorttia: sitruunaa ja suklaata. Muffinssireseptin olen joskus bongannut Myllyn Parhailta, ja se on osoittautunut toimivaksi ja ennen kaikkea helpoksi.


Sitruunamuffinssit:

3 1/2 dl venhäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
100 g sulatettua margariinia/voita
2 kananmunaa
+
1 dl sitruunanmehua
(2 tl sitruunan kuoriraastetta)

Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää sitten kerma, kananmunat, rasva ja sitruunanmehu. Sitruunankuori oli ihan oma lisäykseni, joten jos pidät kirpsakammasta, sekoita sekin mukaan. Sekoita taikina varovasti sekaisin, älä vatkaa!
Paista 200 asteessa noin 15-20 min.

Alkuperäisen ohjeen mukaan tästä tulisi 20 muffinssia, mutta itse olen tehnyt muffinssipellillä, johon mahtuu 12 kpl. Hyvin on taikina niihinkin uponnut.





Suklaamuffinssit:

3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
100 g sulatettua voita/margariinia
2 kananmunaa
+
1 dl vahvaa kahvia
3 rkl kaakaojauhetta
100 g suklaata rouhittuna

Sama valmistustapa kuin edellisessäkin. Perusohje siis pysyy samana ja ainoastaan makua antavat aineet vaihtuvat sen mukaan, mitä milloinkin haluaa tehdä. Olen tällä ohjeella tehnyt myös vadelma- ja mustikkamuffinsseja, nam!

1 kommentti:

  1. Ai että sitruunamuffinsseja, nam. Pitääpä testata ohjetta jonakin päivänä.

    VastaaPoista