keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kolmen suklaan moussekakku

Suklaata kolmessa eri muodossa ja vielä herkullisen mehevä browniepohja tuomassa lisää täyteläisyyttä kakkuun, nam! Tätä kakkua ei tarvitse syödä paljoa, jotta saa makean nälän tyydytettyä. Ohjeen nappasin Pikku murusia -blogista.




Kolmen suklaa moussekakku 
8-10 hlö

Browniepohja 
165 g tummaa suklaata
112 g voita
90 g fariinisokeria
3 kananmunaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
100 g vehnäjauhoja (noin 1,5 dl)
ripaus suolaa

Sulata tumma suklaa ja voi. Lisää joukkoon fariinisokeri ja kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Kaada yhteen noin 20 cm:n vuokaan ja toiseen pienempään koristekuutioita varten. Taikinaa ei tarvita paljon, tämä on vain pohja! Paista 170 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen täytteen tekoa. 



Suklaamousset

5 dl vispikermaa

115 g tummaa suklaata
115 g valkosuklaata
115 g maitosuklaata
100 g keltuaista
80 g sokeria
35 g vettä
2 ½ liivatetta

Vaahdota kerma ja laita sivuun odottamaan. Sulata suklaat omissa kulhoissa. Vaahdota keltuaiset kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, kuumenna 116 asteeseen. Lisää kuuma sokeri keltuaisvaahtoon ja vaahdota vielä hetki. Sulata liotetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää keltuiasvaahton. Jaa keltuaisvaahto suklaiden sekaan ja sekoita hyvin sekaisin. Jaa lopuksi kermavaahto ja sekoita sekaan. Levitä mousset browniepohjan päälle järjestykssä tumma, valkoinen maito tai tumma, maito, valkoinen. Anna jähmettyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään. 

Leikkaa pienemmästä browniepohjasta kuutioita, kieritä kaakaojauheessa ja koristele kakku. Käytin koristeluun lisäksi tummaa suklaata ja puolukoita väriä antamaan.

1 kommentti:

  1. Itse tein jokunen aika sitten kolmen suklaan juustokakkua ja se on kyllä hyvää! Tosin ohje ei ollut täysin sama kuin tämä sinun, mihin ei tule tuorejuustoa ollenkaan. :)

    VastaaPoista