perjantai 3. toukokuuta 2013

Seeprakakku

Ulkomaisissa leivontablogeissa vilahdellut seeprakakku (eng. zebra cake) on jo hetken kummitellut mielessäni. Käytännössä tämä on lähes samanlainen kuin meille niin tuttu tiikerikakku. Seepralla on vain enemmän raitoja! 

Päältä vaatimattoman näköinen kuivakakku...



Mutta sisältä paljastuu seepran raidat!




Kakku herätti ihmetystä maistelijoissa. Miten tuo on tehty? Tekniikka on todella yksinkertainen suhteessa siihen, miten pienellä vaivalla saa näyttävän näköisen kakun. Voit käydä vilkuilemassa kuvalliset ohjeet täältä, myös resepti on sieltä mukailtu.

Seeprakakku 

4 isoa kananmunaa, huoneenlämpöisiä
250 g sokeria
2,5 dl lämmintä maitoa
2,5 dl öljyä
300 g (eli noin 5 dl) vehnäjauhoa
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Voitele hyvin 24 cm leveä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito ja öljy hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää ne vähitellen siivilällä kakkumassaan. Normaalisti kakkupohjaa ei tässä vaiheessa kannata enää sähkövatkaimella sekoittaa, mutta tässä tapauksessa se on tarpeellista, koska kuivat aineet jäävät muuten paakuiksi taikinaan. Älä kuitenkaan ylivatkaa, vain sen verran, että kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin. 

Jaa taikina kahteen eri kulhoon, samankokoisiin annoksiin. Jätä toinen vaaleaksi ja lisää toiseen kaakaojauhe. Aloita kauhomalla vaaleaa taikinaa reilu kolme ruokalusikallista kakkuvuoan keskellä. Jatka laittamalla reilu kolme ruokalusikallista tummaa taikinaa vaalean pohjan päälle. Älä jää odottamaan taikinan leviämistä, sillä se leviää kyllä itsestään. Älä heiluta vuokaa, jotta kerroksista tulee tasaiset. Kun olet saanut kaiken taikinan levitettyä, paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. 



2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. JOO MUTTA MITÄ IHMEEN ÖLJYÄ. MIKS SE ON NIIN SALAISTA ETTEI VOI KERTOA MILLÄ NIMELLÄ MERKILLÄ SITÄ OSTAA.??

      Poista