torstai 2. toukokuuta 2013

Rahkapullat

Mmm, uunituoretta pullaa ja kylmää maitoa. Siinäpä lapsuuden muisto parhaimmillaan. Mikäköhän muu tuoksu voisi palauttaa mielen yhtä tehokkaasti lapsuuteen kuin kardemumma? Minulle kardemumman  tuoksu on hyvin kotoisa. Jos eri ruoat voivat toimia ihmiselle lohturuokana, niin minulle pulla toimii lohtuleivonnaisena. Jos uunista leijailee pullan tuoksu, niin mikään ei voi olla huonosti.




Rahkapullat (n. 30 kpl)


Pullataikina
5 dl maitoa/vettä
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 15 dl vehnäjauhoja
n. 150 g voita/margariinia

Rahkatäyte
500 g maitorahkaa
2 kananmunaa
sokeria
vaniljasokeria
sitruunanmehua
(rusinoita)



Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää jauhot ja alusta. Lisää pehmeä rasva ja vaivaa sileäksi, pehmeäksi taikinaksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Anna pullataikinan levätä noin puoli tuntia. Muotoile pyöreitä pullia ja kohota. Uuni toimii hyvin kohotuspaikkana, säädä vain lämpötila vajaaseen 40 asteeseen.

Valmista rahkatäyte. Paina kohonneisiin pulliin kolo esim. juomalasilla. Voitele pullien reunat kananmunalla ja täytä keskusta rahkatäytteellä. Paista pikkupullia uunin keskitasolla + 225 asteessa reilu 10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti