keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Munattomat ja maidottomat banaanimuffinit

Kaapissa ei ole erikseen leivontaa varten ostettuja raaka-aineita, mutta jotakin tekisi kuitenkin mieli leipoa.. Tässä tilanteessa päädyn yleensä aina muffinseihin. Niitä kun voi varioida loputtomiin, ja yhden raaka-aineen puuttuminen ei välttämättä johda katastrofiin. 

Mustuneita banaaneita on sääli heittää roskiin, mutta ei niitä meillä kukaan syökään. Muffineihin mustuneet banaanit ovat parhaita, koska ne ovat jo pehmeitä ja makeita sisältä. Vihreällä ja raa'alla banaanilla lopputulos ei liene niin mehukas. 


Tällä kertaa kaapista uupuivat kananmunat, joten päädyin tekemään munattomia banaanimuffineja Marien ohjetta mukaillen. 


Munattomat ja maidottomat banaanimuffinit (12 kpl)
4dl vehnäjauhoja
2 dl  sokeria (tavallista tai fariinisokeria)
½ tl suolaa
1 ½ tl vaniljasokeria
1 ½ tl soodaa
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta 
½ dl ruokaöljyä
2 dl vettä
1 dl keitettyä jäähtynyttä kahvia
2 banaania pieneksi kuutioituna


Mittaa kulhoon jauhot, sokerit, suola, sooda ja kaakaojauhe. Sekoita huolellisesti. Lisää ruokaöljy, vesi, ja kahvi sekoittaen joukkoon. Kuori ja halkaise banaani, ja muussaa se haarrukalla soseeksi. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellille. Lusikoi taikina vuokiin niin että paperivuoat ovat melkein täynnä. Paista  200 asteessa noin 15minMuffinit olivat hyviä, vaikka niistä puuttui kananmunan tuoma kuohkeus. Öljynä käytin macadamia-öljyä, joka soveltuu miedon makunsa ansiosta hyvin juuri makeisiin leivonnaisiin. Pähkinäöljy antoi oman säväyksensä muffinsien makuun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti