perjantai 28. toukokuuta 2010

Marianne-mansikkahyydykekakku


Pikkuveljeni täytti 18-vuotta ja tottakai tuollaisen iän kunniaksi täytyy kakkua tehdä. Pikkuveljeni pyysi Marianne-hyydykekakkua, jota olen ennenkin tehnyt pari kertaa. Kaupassa mansikoiden tuoksu hedelmätiskillä oli niin vastustamaton, että oli pakko sortua ja ostaa :P Lisäsin mansikat tähän reunaa kiertämään. Resepti on Fazerin suklaisen keittiön resepti, jota hieman muuttelin.

pohja:
200g suklaakeksejä (käytin Dominoja)
50 g voita sulatettuna

täyte:
5 dl vispikerma
250 g maitorahka
150 g Marianne Crush rouhetta
noin 1 dl sokeria
1/2 dl vettä5 kpl liivatelehteä

kiille:
400 g punaisia marjoja
1 dl sokeria
4 kpl liivatelehteä
1/2 dl punaista mehua

500 g mansikoita

Murenna keksit ja sekoita murut voisulan kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Puolita mansikat ja asettele ne leikkauspinta reunaa vasten vuuan ympäri.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush- rouhe ja rahka. Liota viisi liivatelehteä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle.Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.
Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota neljä liivatelehteä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.


Koristeeksi laitoin vain muutamia mansikoita ja vadelmia. Muutenkin tuli hieman kiire tuon kiilteen kanssa ja se ehti hyytyä vain reilun tunnin. Onneksi se ei kuitenkaan valunut kakun päältä pois.

Paljon onnea pikkuveikalle!